Hygiejne og kvalitet

Kvalitet


I vores lokaler i Søborg har vi rummelige pakkearealer. Her pakkes frugtkurve søndage og hverdage om aftenen. Kl. 06.00 hver morgen står alle frugtkurve klar på vores specialbyggede trailere, som trilles direkte ind i vores uddelingsbiler.


Pakkelokalerne holder jævn temperatur hele året. Det sikrer at vi kan forudsige frugtens forløb og kvalitet bedst muligt. Vores biler har også køle og varmeanlæg således at varen kommer frem til vores kunder med rigtig temperatur.

Frugtpakning


Frugt er en organisk vare og skal pakkes i kurven så tæt som muligt på leveringstidspunktet for at være friskest muligt. Eksempelvis afgiver æbler etylengas som fremskynder modning af anden frugt i kurven. Den friskeste kurv er derfor den som er pakket tættest mulig på leveringstidspunktet. Derfor pakkes al frugt som skal leveres mandag om søndagen (mange konkurrenter pakker om fredagen), og aftenen før levering i løbet af ugen.

Hygiejne

Alle vores ansatte som pakker har adgang til egen garderobe således at alle kan benytte eget hygiejnisk arbejdstøj. Der er bad, vaskemaskiner for arbejdstøjet osv. Ansatte benytter også plastik forklæder, hårnet og engangshandsker for at sikre optimal hygiejne.




Indkøb og indgående frugt logistik


Majoriteten af frugten købes direkte fra importører eller importeres direkte. Hovedindkøb foretages med fysisk tilstedeværelse hos en importør en gang pr. uge, hvor frugten prøvesmages og der foretages stikprøvekontrol af kvaliteten på frugten. Frugten bliver leveret til Helt Oplagt i to hovedleverancer pr. uge samt evt. andre supplerende leverancer. Også ved ankomst bliver frugten kvalitetstestet med stikprøvekontrol.


Vores leverandører er tilknyttet Global G.A.P., som er et globalt samarbejde for at fremme et trygt og bæredygtigt landbrug. Det er et samarbejde mellem producenter, indkøbsorganisationer og grossister. Frugten kan spores ”tilbage til frøet”. Det sikrer både kontrollen med arbejdsforhold og kvalitet. Global G.A.P. er verdens ledende certificeringsprogram og er med til at forme forbrugerkrav til god landbrugspraksis i et hurtigt voksende antal lande i hele verden. I dag mere end 100 lande.


Opbevaring


Vi har køle- og fryserum, og kan regulere temperaturen tilpasset brug og typen af vare. De fleste typer frugt (æble, pære, blommer, kiwi, druer, citrus osv.) opbevares på kølerum (0-6 grader C). Bananer opbevares på ca. 11 grader C afhængig af modningsbehovet.