Vores samfundsansvar

Vores samfundsansvar


Helt Oplagt og miljøet

Vi i Helt Oplagt har altid haft stort fokus på miljøtiltag. Vi tænker på miljøet både i forhold til klima og natur, men også i et socialt perspektiv. Vi ved vi ikke kan redde verden på egen hånd, men vi ønsker at bidrage der hvor vi kan, og håber vi kan inspirere andre til at gøre det samme. I fremtiden vil vi hele tiden søge efter nye metoder for at gøre endnu mere for miljøet – det er vores miljøansvar!


Frugt, som sorteres fra i vores strenge kvalitetskontrol og som er fuld brugbart, doneres til organisationer, som for eksempel Fonden Projekt Udenfor, der videreformidler frugten til hjemløse i København.


Miljøvenlige kurve

Vi administrerer, pakker, og fragter vores produkter til dig uden at belaste miljøet. Vi benytter udelukkende miljøvenlige flettede genbrugskurve lavet af et familiefirma i en lille landsby i bjergene på Filippinerne.Kildesortering

Alle avdelinger kildesorterer avfall. All papp komprimeres i vår komprimator og leveres til gjenbruk. Vi er stolte over at vi kan returnere over 1 tonn emballasje i uken, noe som vil bidra til å skåne miljøet tilsvarende.


Kvalitetskontrol af frugt

Frugt, som sorteres fra i vores strenge kvalitetskontrol og som er fuld brugbart, doneres til organisationer, som for eksempel Fonden Projekt Udenfor, der videreformidler frugten til hjemløse i København.En CO2 neutral virksomhed

Euromiljø Gruppen er også en CO2-neutral virksomhed. Dette gøres ved at vi årligt laver klimaregnskab for virksomheden (i henhold til GHG-Protokollen) og indkøber FN-godkendte CO2-kvoter for at kompensere for alle vores udslip. Vi er stolte af at kunne støtte Gold Standard-projektet i Mali, hvor lokalbefolkningen udstyres med lokalt producerede energieffektive og rentbrændende køkkenovne (cookstoves). Ved at udskifte de helbredsfarlige trækulsbaserede køkkenovne som de fleste husholdninger benytter i dag, reduceres risikoen for store helbredsmæssige sygdomme og tidlig død for hundredetusindevis af mennesker hvert år.


Samtidig er vi med til at stoppe frigivelse af CO2 under brændsel samt skovrydning af områderne, en udvikling som uden sådanne tiltag kan give dramatiske miljømæssige konsekvenser, både lokalt og for verdens klima. I tillæg til 100% neutralitet, har vi i Euromiljøgruppen som mål at reducere vores totale CO2 udslip med 10% per ansatte per år, noget vi har lykkedes med siden 2008. Vores tilgang til klimaneutralitet er i tråd med FN’s retningslinjer i ”kick the habit”, en FN-guide til klimaneutralitet.


Vaskbare filtre til indeklima

I vores indeklimaafdeling skifter vi tæt på 20.000 filtre hvert år ude hos vores kunder. Tænk, hvilken byrde det ville blive, hvis vi årligt skulle afskaffe 20.000 filtre. I stedet benytter vi vaskbare filtre og vores serviceteknikere tager ud til kunderne med rene filtre og returnerer med beskidte filtre, som vi vasker i vores vaskehal, som igen benyttes hos vores kunder. Ind og ud, omtrent som med pantflasker.

Vi arbejder kontinuerligt på at finde smarte løsninger, som sparer ressourcer og miljø.